František Kopřiva

Profil není spravován mnou. Dotazy můžete psát mailem.
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.08.2018 12:25:32 - Jeden z občanů

Kulturní obohacování

Dobrý den,
můžete mi prosím podrobněji popsat jak konkrétně nás mohou "kulturně obohatit" případní migranti - muslimové ? Zatím má toto slovní spojení význam spíše pejorativní a každý si pod ním představí znásilňování apod. "skvělé zážitky" bez kterých se ale všichni rádi obejdeme. Takže co konkrétně má být to kulturní obohacení? Děkuji za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.08.2018 15:27:17 - František Kopřiva
No, já bych řekl, že nás mohou obohatit stejně jako jakékoli jiné kultury. Můžeme porovnávat a učit se o jejich jídlech, zvycích, životních zkušenostech, umění, kultuře, filosofii, přístupu k životu a mnoho jiných věcí. Můžeme mít zkušenosti z první ruky, jaké to je býti v zemi, kde jsou výrazně přísnější společenské zvyky než u nás. Můžeme s poslechnout zkušenosti, jaké to je žít v dnešní době ve válce. Nebo také si můžeme poslechnout, jaké to je vzdorovat silným konzervativního hodnotám v zemích, kde za to může hrozit vězení.

Když se kultury potkají, můžou z toho benefitovat obě strany obě se naučit nové věci. Třeba si dokážu naprosto představit třeba moravské hody, kde se místní nová muslimská rodina rozhodne přidat, navařit nějaké své tradiční jídlo a s místními se družit, bavit, a třeba učit navzájem tradiční tance a podobné. K takové veselici bych se přidal hned, a věřím že je možné se do takového stavu dostat. Obě strany na sobě musí zapracovat, ale výsledek za to stojí.