František Kopřiva

Profil není spravován mnou. Dotazy můžete psát mailem.
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.08.2018 18:34:38 - Wulfgar

Zapálená auta na Západě

Dobrý den,
všiml jsem si Vašich promigračních vyjádření zde na PL a relativizaci kriminality imigrantů, tak bych se chtěl zeptat, jak si vysvětlujete obrovský rozdíl mezi počtem zapálených aut na Západě a zde v Česku? Jen ve Francii se jedná každý Silvestr o cca 1000 aut, celoročně pak o desítky tisíc. Ve Švédsku se pak jedná o tisíce ročně. Naopak v Česku jsme tisíc aut nejspíše neměli zapáleno za celou historii. Jak si vysvětlujete tento rozdíl?
Díky za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.08.2018 19:42:32 - František Kopřiva
 Dobrý den,

chtěl bych začít tím, že počet zapálených aut je hodně podivný způsob měření kriminality imigrantů. Zejména třeba ve Francii je zapalování aut skoro tradice, a zapalování na nový rok se tam pravidelně děje už od začátku tisiciletí, tedy nevidím spojitost s migrací. A co se týče Švédska, tak už v minulých odpovědích jsem uznal, že masivní imigrace do Švédska nebyla zvládnutá úplně na jedničku.

Také oproti západu u nás obecně protestujeme výrazně mírněji. V mnohých západních zemích (nehledě na míru imigrace) hodně protestů skončí zásahem policie nebo nějákým vandalismem. U nás i při těch nejnapjatejších datech, jako třeba 17. listopadu, to málokdy skončí něčím víc než malými potyčkami. Zrovna ve Francii mají násilné revoluce docela jako součást kultury.

Ale nikde nevidím, kde jsem relativizoval kriminalitu imigrantů. Akorát jsem v nedávné odpovědi mluvil o tom, že není dobré desinterpretovat kriminální data. Zrovna u těch je skutečně velmi důležité, aby byly přesné. Nicméně o reálných kriminálních datech se rád budu bavit, ale musí to být něco více vypovídajícího, než počet zapálených aut.