Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.09.2018 6:42:03 - laco

Mezinárodní soud v Haagu - nelegitimní, mrtvý a nebezpečný

Mezinárodní trestní soud (ICC) v Haagu je nelegitimní, nebezpečný a pro Spojené státy je "už mrtvý". Prohlásil to včera bezpečnostní poradce Bílého domu John Bolton. Soudu a jeho soudcům pohrozil sankcemi, jestliže budou pokračovat ve vyšetřování údajných amerických válečných zločinů v Afghánistánu. Jak legitimitu Mezinárodního trestního soudu v Haagu hodnotíte Vy? Pokud je dle představitelů USA tento soud mrtvý, nelegitimní a nebezpečný, neměla by se zrušit všechna jeho rozhodnutí, případně, pro které další státy kromě USA by tento soud měl být mrtvý a nelegitimní?


Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.09.2018 13:44:12 - Ing. Antonín Seďa
 Osobně považuji Mezinárodní trestní tribunál v Haagu za legitimní a jeho rozhodnutí by se měla respektovat. Otázka zastrašování soudu a soudců ze strany USA je nebezpečný precedens,  nicméně je třeba objektivně přiznat,že i v minulosti docházelo ke zpochybňování rozhodnutí soudu či k jeho kritice ještě před vynesením rozsudku. Kritika ICC není vhodná, ale je nebezpečná. Včetně zpochybňování jeho rozhodnutí. Je opravdu na osudu, aby rozhodl o vině či nevině na základě předkládaných důkazů, a to jak žalované strany, tak obhájců.