Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.09.2018 10:22:30 - laco

Mladí sociální demokraté

Dobrý den,
jak Vy hodnotíte vliv mladých sociálních demokratů (Gross, Sobotka, Hulínský, Poche, Dienstbier, Valachová, Hamáček, Dolínek atd.) na chod ČSSD? Za jejich vedení se ČSSD propadla z původních 25 - 30% hlasů voličů na cca 7% hlasů. ČSSD se z levicové strany, hájící zájmy pracujících, stala stranou manipulátorů a rozdělovačů funkcí, na hony vzdálenou levicové a vlastenecké politice. Nestali se tito mladí sociální demokraté Achillovou patou ČSSD, díky níž ČSSD v příštích parlamentních volbách získá méně než 5% hlasů voličů?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.09.2018 6:27:26 - Ing. Antonín Seďa
 Nevím, zda Hulínský a Poche byli v MSD, ale jsem přesvědčen, že Katka Valachové v MSD nebyla. Vaše otázka má dvě roviny. Ta první je výchova mladých k politickému uvědomění a k jejich budoucí aktivitě. A tady je dobře, že ČSSD má mladé sociální demokraty a že s nimi spolupracuje. Druhou rovinou je podpora těchto sociálních demokratů v rámci ČSSD. A to již není věcí pouze MSD, ale celé členské základny. Takže pokud kritizujete nešvary v ČSSD, tak se ty vztahují na celou členskou základnu a nikoliv pouze na vyjmenované jedince.Po výsledku posledních voleb do poslanecké sněmovny byla vypracována docela kvalitní analýza příčin naší prohry. S touto analýzou já osobně souhlasím s tím rozdílem, že bych ještě více kladl důraz na programové chyby strany. ČSSD vždy měla moderní levicový program bez komunistického populismu a bez asociálnosti pravice. Takto je tomu i dnes a pokud se podíváte na výsledky voleb i v jiných evropských zemí, tak prostě tradiční levice zaostává v tématech. Ať je to řešení migrační krize či nacionalismus. Prostě se nejde přetahovat s extrémisty a populisty, to by opravdu již ČSSD nebyla sociální demokracií. Ano, je zřejmý problém v personální oblasti, protože program ČSSD by měli obhajovat slušní a poctiví sociální demokraté. A to na všech úrovních.