František Kopřiva

Profil není spravován mnou. Dotazy můžete psát mailem.
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.09.2018 11:58:04 - Damph

Globální pakt OSN o migraci

Paní Šojdrová, ano ta samá která je pro přijetí sirotků, řekla že Globální pakt žádá vytvoření přerozdělovacího programu pro migranty a proto tento pakt nepodpořila. Tomáš Zdechovský, který také není žádný islamobijec, řekl že pakt se snaží usnadnit cestu migrantům do Evropy a proto jej také nepodpořil. Tak proč tento pakt podporujete když chce navíc z migrace udělat základní lidské právo? Jestli chcete říct že to není pravda, tak jaktože to takto interpretovala všechna média a nikdo neřekl že je to hoax? Jaktože teda nezasáhlo naše centrum které řeší dezinformace a nezasáhlo?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.09.2018 16:13:12 - František Kopřiva
Dobrý den,

úplně nevím, co, kdo myslí tím, že by migrace měla být lidské právo, ale například v naší krásné Listině základní práv a svobod migrace je svoboda kdykoli opustit hranice, stejně tak, jako že právoplatný občan nikdy nemůže být ze své země vyhnán. To trochu zní jako že migraci už jako lidské právo uznáváme. A dává smysl, aby stát neměl nikdy právo bránit občanovi opustit svoji zemi, a také by mu neměl bránit se do ní vrátit. Nebo ne?

Problém ale je, že si odpůrci pod "migrace jako lidské právo" přibalí všelijaké nesmysly. Skutečně to neznamená (a nikde se o tom tak v onom kompaktu nepíše), že by z toho snad plynula povinnost migranty přijímat nebo jim dokonce dávat občanství. Také teda stojí za zmínku, že nikde v dokumentu se žádná věta "A teď prohlašujeme, že migrace je lidské právo." ani podobná nevyskytuje, jenom se tam často odkazuje na Všeobecnou deklaraci lidských práv a aby ji státy neporušovali při detenci a přesuny migrantů. Doufám, že je vidět rozdíl mezi "musíte je přijmout jako občany" a "chovejte se k nim aspoň jako k lidem, i když jsou u vás nelegálně", když to velmi velmi zjednoduším.

No a média spíše řešila sirotky než definice lidských práv, prostě proto, že definice co to je lidské právo jsou mimo zájem běžného čtenáře. A teda úplně nevím co máte na mysli centrem pro desinformace. :-D