Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.09.2018 7:57:32 - ceribron

Globální pakt o migraci

Vážený pane Zdechovský, chtěla bych se zeptat: Jak je možné, že Globální pakt OSN o bezpečné, řízené a legální migraci a Globálního pakt OSN o uprchlících, tedy pakt, jak již z názvu patrno, globálního rozsahu a dosahu, bude podepisovat zástupce strany, která dosáhla ve vobách tak malého procenta hlasů? Ale i tak. Žádná ze stran neobdržela od voličů mandát k takovémuto úkonu, neb se vůbec neobjevoval ve volebních programech ani jedné z nich. K tak velice závažnému aktu, který ovlivní život nás všech, by se měli vyjádřit voliči stejně, jako se vyjadřovali ke vstupu do EU. Navíc se ptám, proč tento pakt podepisovat, tvrdí-li se soustavně, že nebude závazný. Nezávazný dokument netřeba povinně podepisovat. A pokud je tak nezávazný, proč od něho odstoupily USA s tím, že by přišly o suverenitu? A proč jsou státy tak velice tlačeny k podpisu, pakliže nejde o nic závazného? Stalo by se něco, kdybychom tento pochybný pakt nepodepsali? Děkuji za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.09.2018 0:36:11 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den,zatím  nemáme definitivní verzi tohoto Paktu týkajícího se migrace a dodržování Vámi zmíněného dokumentu opravdu nebude možné nijak vymáhat. To ale nemění nic na skutečnosti, že tento Pakt je v řadě věcí problematický. Důvodem je přinejmenším jeho nadbytečnost a také to, že nemůže účinně řešit existující problémy s migrací. Myslím, že volební výsledek strany zástupce, který by měl tento dokument podepisovat, zde nehraje roli.S pozdravemTomáš Zdechovský