Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.09.2018 9:59:37 - frantanov

dodatek k dotazu -Ať víme, co nás čeká

je to hezké, že má Španělsko v ústavě dodatek zabraňující rozdělení Španělska.
Takže podle Vás stačilo, aby v ústavě mělo toto Rakousko.Uhersko a bylo možno naprosto demokraticky zabránit vzniku Československa. Prostě stačilo by čechy zmlátit, vzpurné politiky pozavírat a bylo vymalováno.
Nebo by to měla v ústavě Československá republika po roce 90, pak by šlo zmlátit slováky a pozavírat. A bylo by po problému s dělením státu.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.09.2018 12:30:34 - Ing. Antonín Seďa
 Ale sám víte, že se tak za Rakouska-Uherska děla a nemuselo mít nic v ústavě. A také je otázkou, jak by se nám dnes žilo pod "jařmem" Rakušáků. Ale to je spíše nadsázka. Prostě platí, že je třeba se politicky domluvit. Pokud se politici nedohodnou, pak dochází násilí. A je jedno, zda v autoritářsky založené zemi či v demokracii. Prostě bezpečnostní sbory jsou udržovány pro zajištění veřejného pořádku. Ale na rozdíl od autoritářského vedení země, v demokracii máte právo na obhajobu. A ukazuje se, že pokud se toto právo využije, pak svůj názor i postoj obhájíte.A často i proti bezpečnostním sborům.