František Kopřiva

Profil není spravován mnou. Dotazy můžete psát mailem.
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.10.2018 7:55:37 - Damph

Globální pakt OSN o migraci

Vy neznáte Centrum pro boj s dezinformacemi? Má uvádět na pravou míru ty věci o kterých se nemluví pravda: http://www.mvcr.cz/cthh/clanek/centrum-proti-terorismu-a-hybridnim-hrozbam.aspx.
No a Vy říkáte že migrace už je právem - ale kdyby byla základním lidským právem, tak by to určitě znamenalo že už by neexistovala nelegální migrace - prostě by migrace byla legální - to chcete?
A proč jste nehlasoval pro návrh že když by se z migrace mělo stát základní lidské právo a nelegální migrace by byla legalizována tak bychom měli vystoupit z Globálního paktu o migraci? Takže tím že jste nehlasoval pro tento návrh jste vlastně uznal že se o to, aby migrace byla základním lidským právem, Globální pakt pokouší. Takže Vy sám si přejete aby nelegální migrace byla legalizována?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.10.2018 14:25:09 - František Kopřiva
 Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám není od toho, aby poukazovalo na desinformace v médiích. Účelem je odhalovat plánované a účelné zahraniční pokusy pomocí desinformací a jiných hybridních způsobů války rozvracet stát zevnitř.

Právě že to, že je migrace lidským právem, skutečně neznamená, že neexistuje nelegální migrace. Stejně jako právo na rodinu neznamená, že mohu zažalovat stát, když jsem sám. Migrace je lidské právo ve smyslu, že by nikdo neměl bránit člověku opustit svou zemi ani se do ní vrátit. Jak jsem psal, nic to neříká o povinnosti jiných zemí poskytovat dlouhodobý nebo trvalý pohyb, a skutečně to tak nikdo nevykládá. Migrace v ČR už teď lidské právo je, a jak sám vidíte, přesto jsou odmítání i sirotci. 

Nejsem si jist, co myslíte "nelegální migrace se legalizuje". Nelegální migrace je z definice nelegální. Já chci, abychom v ČR nějteré imigranty přijímali. Samozřejmě ne všechny, samozřejmě ne bez řádného procesu, samozřejmě jen omezené množství, které dokážeme efektivně integrovat, a samozřejmě abychom si je vybírali sami. Nic víc, a Globální pakt nás k ničemu víc netlačí.

František Kopřiva