František Kopřiva

Profil není spravován mnou. Dotazy můžete psát mailem.
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.10.2018 9:54:22 - PotrebujemTatikaZizku

Stále diskriminace žen a co diskriminace mužů

Dobrý den,

stále slýcháme/čteme o diskriminaci žen v pracovním procesu. Nastavují se normy, přikazují poměry zastoupení atd. Přijde Vám ale fér, že na některé pozice muže vyloženě odmítají? Proč by muž nemohl dělat sekretáře, když máme tu rovnost pohlaví, ale je odmítán? Ženy převažují jako účetní, nebo pracovníci za přepážkami (banky, pojišťovny nebo i úřady). Osobně jsem se dříve při hledání práce setkal, že mi na rovinu řekli, že musí "pro genderovou vyváženost" přijmout ženu. Řekli: Vzdělání skvělé, zkušenosti dobré, IQ a osobnostní testy špičkové, ale podle nařízení vedení musíme přijmout ženu. Zdůrazňuji, že se jednalo o admin práci u bezpečnostního útvaru státu. Už to došlo tak daleko, že jsem v těchto případech říkal, aby mi tedy zaplatili hormonální terapii. Byl jsem bez práce téměr rok a byl jsem ochoten vzdát se části sebe, abych mohl pracovat. Istambulská úmluva to dle letmého pročtení v EN nenapraví.A co její neveřejná část?Jednoduše obnovte keynesiánskou eko.

Hezký den

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.10.2018 11:21:54 - František Kopřiva
 Dobrý den,

nejsem si úplně jistý, jak moc se u nás někde prosazují povinné poměry zastoupení. Jestliže někdo odmítá pracovníka, perfektního na pozici, čistě jen kvůli jeho pohlaví, pak je to špatné.

Jestli se něco takového stalo zejména ve státním sektoru, pak je to velmi pravdepoodobně pochybení onoho vedení a má smysl to s nimi i řešit. Nicméně Istambulská úmluva se na téma pracovní diskriminace nezaměřuje, tedy není divu, že jste v ní toto téma nenašel. To ale neznamená, že se tomu nevěnujeme. Například jsem členem výboru pro rovné zastoupení mužů a žen, kde hájím to, že rovného zastoupení se má dosazovat strháváním stereotypů a motivací, namísto omezeními.