Mgr. Petr Gazdík

  • STAN
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.10.2018 10:11:40 - jana HK

Volení politici

Dobrý den, pane předsedo. Velice se mi líbilo to, jak jste včera mluvil na Primě. Částečně měl podle mě pravdu i pan Vokřál, když říkal, že to, jak se politici chovají hodně ovlivňuje veřejené mínění o politicích. Co se týče senátu, tak Kubera je dobrý politik, ale předseda senátu by měl být podle mě někdo důstojnější, kdo není vulgární. Vy jste říkal, že navrhnete vlastního kandidáta. Koho? Myslím, že by to měl být někdo zkušený, což třeba Drahoš není. A také by mě zajímalo, proč nikdo nenavrhne ženu? Není to škoda? Ta snad ještě nikdy v čele senátu nebyla. Stejně tak ale nepamatuji, že by zvolení předsdy senátu vyvolávalo takové politické dohady. Podle mě by se to mělo rychle vyřešit, protože i bez toho je senát dost nepopulární a tohle mu jistě nepřidá. Přeji hezký den. Jana

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.10.2018 12:14:58 - Mgr. Petr Gazdík
Ustavující schůze Senátu v novém složení bude v půlce listopadu. Do té doby bychom měli o osobnosti nového předsedy diskutovat. Nejde jen o vystřelení jednoho jména. Ženu máme v senátorském klubu STAN zatím jen jednu, čerstvě zvolenou Hanu Žákovou. A dohoda je taková, že předsedou horní parlamentní komory nebude nikdo z nováčků. Takže my ani ženu nyní navrhnout nemůžeme. Ale Senát ženu ve svém čele už měl - Libuši Benešovou v letech 1998-2000.