František Kopřiva

Profil není spravován mnou. Dotazy můžete psát mailem.
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.10.2018 15:26:39 - MnaM

Proč se pořád mluví o Istambulské úmluvě?

Dobrý den, já se přiznám, že jsem Istanbulskou úmluvu nečetla. Nemám čas číst vše, co někdo schválí, těch nařízení a zákonů je tolik, že pochybuji, že se v tom vyznají odborníci. Ale zaráží mě, že vzbuzuje takový rozruch nejen mezi lidmi a politiky, ale třeba i mezi církevními představiteli. Vy píšete o seminářích, ale na ty přijde malá část obyvatel. Jak dostat ve zkrácené formě pravdivé informace? Ono na to, to si přečtete v novinách nebo slyšíte v televizi nejde také úplně spoléhat.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.10.2018 15:10:22 - František Kopřiva
Dobrý den.

Naprosto rozumím, bohužel na porozuměni Istanbulské úmluvě je potřeba nejen si ji přečíst, ale také nastudovat důvodovou zprávu a nejlépe také způsoby, jak se implementuje a využívá ve státech, které ji už ratifikovali.

Bojím se, že úplně nestranný výtah je težko získatelný. Obecně se asi hodí sledovat komentáře z obou stran, a snažit se sledovat nebo najít místa, kde se autor evidenně dopouští argmentačních prohřešků. Například typicky se používá faul "šikmá plocha", když někdo říká třeba "Když teď prosadíme tohle, tak určtě brzy budou chtít prosadit něco horšího." Dále také se hodí sledovat, jestli se autor komentáře snaží vyvolávat emoce jako strach nebo vztek. Také přílišné argumnetování poukazovním na nějakou "normálnost" nebo "přirozenost" je trochu indikátor, že oponent nemá dobré zdůvodňení. Ještě nedávno bylo "normální" a "přirozené", že například ženy neměli co povídat do chodu domácnosti nebo státu.

Zejména v dnešní době plné desinformací to není lehké nějak si udělat dobrý obraz, ale lépe to asi nejde. Nejdůležitejší je u všech komentářů si zjistit, co tím autor chce získat. Voliče? Mediální prostor? Reálně mu záleží na tom to prosadit? Chce se prostě jen více profilovat na konzervativní nebo progresivní stranu?