Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.10.2018 15:19:07 - Jáchym Grál

Kdo schvaluje zahraniční cesty poslanců a zkoumá někdo jaké jsou náklady?

Zkoušel jsem na stránkách sněmovny hledat, kdo a kam z poslanců cestuje a za jakým účelem, ale tyto informace jsem nenašel. Hledám blbě nebo proč to tam není? A pokud není, tak proč? Nechápu třeba, proč za jednu stranu cestuje více poslanců, i když třeba sedí i v jednom výboru. Není to plýtvání penězi?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.10.2018 15:22:23 - Bc. Roman Onderka, MBA
Dobrý den,

Zahraniční cesty jsou navrhovány jednotlivými výbory, podvýbory a komisemi, které zároveň navrhují účastníky těchto cest, včetně náhradníků. Organizační výbor schvaluje i cesty předsedy Sněmovny. Tyto návrhy společně se zaměřením cesty jsou předkládány Organizačnímu výboru Poslanecké sněmovny, který jednotlivé cesty a jejich účastníky  schvaluje.

Schválená zahraniční cesta je předána ke zpracování zahraničnímu odboru, kde je realizována. Výběr hotelů a letenek je prováděn formou výběrových řízení.

Přehled schválených zahraničních cest včetně jejich účastníků  najdete na webových stránkách Poslanecké sněmovny a to přímo na stránkách organizačního výboru v jeho usneseních. Jako příklad Vám zasílám vzorový link.

http://www.psp.cz/sqw/text/text2.sqw?idd=146245

S pozdravem

Roman Onderka
poslanec PSP ČR