JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.11.2018 16:32:32 - K.Zahradnik

Porušíte předvolební slib nezvyšovat daně?

Vážená paní ministryně,
v mediích proběhla informace, že pan ministr zdravotnictví hodlá bojovat s alkoholem a cigaretami zvyšováním daní. Vím, že pan ministr zdravotnictví dokáže toto porušení předvolebního slibu chytře vysvětlit, do dalších voleb je daleko a voliči zapomenou ale já jako pragmatický člověk rozhodně nebudu házet do volební urny stranu, která porušuje sliby. Mohu znát váš názor a připomenete panu ministrovi tento slib? Nebylo by lepší bojovat se závislostmi jinými prostředky?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.12.2018 7:25:36 - JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

Dobrý den,

osobně nevidím důvod pro zvyšování daní, což je v souladu s programovým prohlášením naší vlády. Preferuji lepší výběr daní před jejich zvyšováním.

S návrhem ministra zdravotnictví jsem zatím neměla možnost seznámit. Pokud by měl silné argumenty, že by vyšší sazby vybraných spotřebních daní přinesly adekvátní pokles výdajů na zdravotnictví, tedy že by se ušetřily peníze daňových poplatníků, pak by takové opatření bylo v zájmu daňových poplatníků a bylo by i v duchu našeho programového prohlášení. Jako ministryně financí a členka vlády bych se pak takovým návrhem musela i chtěla zabývat.

S přáním pěkného dne
Alena Schillerová