Jana Maláčová

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.11.2018 19:16:51 - K42

8 dní elektronickou cestou?

Dobrý den,

dnes jsem se na serveru iDnes dočetl následující:

Zaměstnavatelé pak podle novely požádají elektronicky o informace a úřad jim po obdržení jejich žádosti do >>osmi dnů<< oznámí, že zaměstnanec je na neschopence, kde pobývá a léčí se a jaké má vycházky. Poskytne jim i adresu a jméno lékaře, který neschopenku vystavil.

Předpokládám, že lékař vystaví e-neschopenku, ta se během několika okamžiků zaeviduje a zpracuje v příslušném systému a nejdéle do cca 12 hodin (možná, že dnes i dřív) může být plně ověřena vč. el. podpisu dle příslušné legislativy?

Proč bude 8 (slovy: osm) dní neschopenka někde ležet nedostupní místo toho, aby byla okamžitě po ověření odeslána zaměstnavateli, příp. měl zaměstavatel k ní po těch cca 8-12 hodinách přístup? Chápete vůbec princip elektronické komunikace a její výhody? Uvědomujete si, vážená paní ministryně, že tohle nikomu nepomůže a bude to zase paskvil? Běžte se podívat do soukromého sektoru, jak funguje el. komunikace.

S pozdravem

K42

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

Tento dotaz čeká na zodpovězení.