Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.11.2018 15:46:30 - ardjuna

K rezignaci Jiřího Zimoly

Vážený pane inženýre, opravdu si myslíte, že mezi hlavní problémy poklesu důvěry v ČSSD patří tak okrajové věci jako názorové rozepře, vnější nejednota či založení nějaké neoficiální platformy? Nemyslíte, že pro voliče může být důležitější spíše obsah než forma? Myslíte si, že je lepší přesvědčovat voliče o tom, co pokládáte za důležité Vy (např. změnu loga, změnu stanov, poslušnost vedení apod.), nebo vnímat problémy obyčejných lidí a nabídnout jim nějaké smysluplné, rozumné, dobře vyargumentované řešení, které se nepříčí zdravému selskému rozumu? A když má někdo jiný názor, nemyslíte, že je lepší poprat se s tím jeho názorem, než ho vyštvávat ze strany? Nemyslíte si, že pokud má někdo jiný názor a tento názor je mylný (hloupý), bude celkem snadné ho vyvrátit? Proč tedy poslední dobou odešlo z ČSSD tolik lidí s jinými názory? To jste je nedokázali přesvědčit o jejich omylu? Zamyslel jste se někdy nad tím, jestli to náhodou nemůže být tím, že Vaše argumenty jsou chabé a nepřesvědčivé?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.11.2018 6:21:04 - Ing. Antonín Seďa
 Nevím, jak to posuzujete vy, ale já mohu hodnotit situaci zevnitř ČSSD. Vláda B.Sobotky po letech pravicových vlád toho pro občany této země udělala mnoho. Nebudu tady vše opakovat, ale rozhodně to byla valorizace penzí, mzdy, podpora ekonomiky, podpora rodin s dětmi, stabilizace veřejných služeb apod. Tohle vše zvýšilo životní úroveň většiny občanů této země. Že si tyto úspěchy nakonec přivlastnil A.Babiš je jiná věc. Takže ano, souhlasím, že důležité jsou programové priority a nikoliv logo strany. na straně druhé, nezažil jsem nějaké programové rozepře uvnitř ČSSD. Pokud někdo na PK ČSSD kritizoval některé zákony, které vláda považovalo za prioritní a já ne, pak jsem to byl často já. Mohu uvést protikuřácký zákon, inkluzi, lesní školky, exekuční zákon, zákon o veřejných zakázkách apod. To, že můj názor nebyl vyslyšen je věc jiná. Co se týče odchodu některých členů, pak některých opravdu škoda není. Ti měli pouze personální ambice a vůbec nepomáhali veřejnosti. Dokonce ČSSD škodili. Víte, každá politická strana má svůj program a své priority. A také má své reprezentanty, kteří tento program realizují. A to na všech úrovních. A podle toho, jak jej realizují , pak mají či nemají důvěru občanů. Do toho všeho vstupuje mediální obraz strany navenek, vnitrostranické spory, PR apod. Prostě sociální demokracie tahá již delší dobu za kratší konec provazu a poslední volby ukázaly, že ztratila důvěru veřejnosti. Ano, zamyslel jsem se také nad tím, jaké chyby jsem osobně udělal já sám. A také, na rozdíl od ostatních , jsem z toho vyvodil osobní spoluodpovědnost. Ale mohu vás ujistit, že se za svoji práci pro občany města Uherské Hradiště a pro občany České republiky nestydím.