MUDr. Věra Procházková

  • ANO 2011
  • Karlovy Vary
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.11.2018 17:09:50 - ElizabethK.

Zákon o eutanazii

Dobrý den, zajímalo by mě, jak se tato vaše iniciativa vyvýjí? Jste jedna z prvních, kdo se tomu začal věnovat. Dotáhnete zákon do konce nebo jde jen o součást vašeho zviditelnění a žádný zákon do voleb neschválíte? Co bude po volbách je totiž ve hvězdách.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.11.2018 20:30:24 - MUDr. Věra Procházková

Dobrý den,

děkuji za dotaz. Není to pro zviditelnění, je to můj osobní slib, jak píši níže.

Na některé odpovědi již můžete vyjádření číst v dotazech před Vámi. Pracovní skupina nad zákonem se již schází v pravidelných intervalech a do poloviny příštího roku chceme připravit korekci lucemburské normy tak, aby se dala dát do paragrafového znění pro naše podmínky. Ano, je to fuška. Má to mnoho aspektů a ráda bych, aby to vedlo především k co nejrychlejší tvorbě registru, dále ke zlepšení úhrad pro mobilní hospice, dále aby se do sítě dostaly všechny kraje s kamennými hospici a prostě k tomu, aby se výrazně posílila péče o nemocné především v domácím prostředí.

Jsem předsedkyní zdravotního výboru u nás v kraji. Již druhým rokem máme dotační titul pro mobilní hospice a otevřeli jsme i kamenný. Kolegové tam pracují s neuvěřitelnou silou a přesvědčením. A tak věřím, že těch, co nakonec požádají o asistované ukončení života bude velmi málo. Ale jak jsou zkušenosti z civilizovaných zemí, které nelze podezírat, že by neměli kvalitní zdravotní péči, pár lidí si to bude přesto přát. Tak jim chci dát možnost si vybrat

Mějte se hezky a kdykoliv se zas zeptejte.