Ing. Radovan Vích

Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • SPD
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.11.2018 12:53:21 - Jan Viktor

Jak tomu rozumět?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Okamura-otocil-Vlada-s-podporou-SPD-padlo-po-jednani-s-Babisem-A-nejen-to-559363
Tady přece nejde o to, aby ve vládě nebyla ČSSD, ale hlavně trestně stíhaný politik obzvlášť ve světle nových informací. Co myslíte tou vládou odborníků? Nestranné ministry? Ty ale stejně bude muset někdo nominovat a oni mu pak budou zavázáni. A jak by se tímto vaším postupem situace vyřešila? Jde vám o něco jiného než o to, dostat se k moci?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.11.2018 16:59:26 - Ing. Radovan Vích
Dobrý den a děkuji za dotaz.
Hnutí SPD vládu ANO, ČSSD s podporou KSČM nepodpořilo a nepodporuje. Hnutí SPD není B týmem anebo zálohou Andreje Babiše. Současná vláda je proevropská a neprosazuje naše programové priority, které naopak odmítá. Chceme vysvětlení od ministra vnitra, proč nebyl v kauze Čapí hnízdo za poslední rok nikdo vyslechnut. Nejsme součástí tzv. demokratického bloku a ta obvinění jsou závažná, nicméně odmítáme způsob, jakým novináři Kubík a Slonková provedli natočení reportáže s ABml., to je prostě novinářská žumpa. Vláda odborníků je pro nás vládou odborníků, ve které SPD nechce být současně s trestně stíhanými osobami. Vláda odborníků to v současné době podle SPD v žádném případě není. Nejde nám o moc, ale o prosazování našeho programu. Jako hnutí SPD bychom byli ochotni tolerovat vládu odborníků, která by prosazovala priority našeho programu, jako je např. insolvenční zákon, který trápí v současné době více než 900 tisíc osob, anebo zákaz zahalování na veřejnosti. Ale těch programových priorit, které jsou v současné době různě obstruovány, posouvány a odkládány k projednání a postupně zamítány, je ve Sněmovně mnohem více.
R. Vích