Ing. Vojtěch Munzar

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.12.2018 7:59:05 - Damph

Babiš chce přijmout 200 000 cizinců

Zde to pan Babiš vysvětluje: "Nynější premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) to od začátku podporoval. „Bez toho budou některé české firmy omezovat výrobu, respektive nebudou moci investovat a naše ekonomika bude stagnovat. Našim lidem to práci nevezme ani je to neohrozí,“ řekl na podzim Právu a dodal, že přijímáni budou jen prověření pracovníci, takže nebude ohrožena bezpečnost." https://www.novinky.cz/ekonomika/462133-vlada-pusti-do-ceska-vice-pracovniku-z-ukrajiny-i-filipin.html. Opravdu tento problém musí ČR řešit nabráním tak velkého počtu cizinců? Přičemž evidentně není pravda že by to neohrožovalo bezpečnost: https://www.kralovedvorsko.cz/sluzby-obcanum/rozvoj-regionu/narust-kriminality-o-410-v-prumyslove-zone-na-rychnovsku-o-resi-i.html, nebo https://plzen.idnes.cz/montovna-plzen-centrum-mesta-nebezpeci-policista-cizinec-agenturni-pracovnik-komentar-polivka-iks-/plzen-zpravy.aspx. Kdyby vládla ODS, jak by to řešila?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.12.2018 0:41:41 - Ing. Vojtěch Munzar
Dobrý den, to je velmi složitý dotaz. Je faktem, že české firmy mají dnes nedostatek pracovníků a důvodů je hned několik. Jedním z nich je i to, že pod stávající i předchozí vládou roste počet státních zaměstnanců. A to rapidně – od roku 2014 o 45 000 míst. Tím stát samozřejmě konkuruje v pozici zaměstnavatele a zvyšuje požadavky na potřebný počet lidí. Druhým faktorem je vzdělávací systém, kdy je trend opouštět řemesla a mnohdy studovat obory, po kterých není ze strany ekonomiky poptávka. Oba trendy je nutno změnit. Co se týká přijímání zaměstnanců ze zahraničí, je nutné hledat model pro firmy, jak nalézt zaměstnance, kteří by mohli být pro ekonomiku přínosem (model „Ukrajina“). Přitom je nutné dbát na bezpečnostní faktory, protože příklad vysoké kumulace např. nekvalifikovaných zahraničních pracovníků již dnes vytváří v mnoha městech problémy. Určitě se celkový názor a zejména řešení nevejde sem na několik řádků. Za to se omlouvám.