Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.12.2018 11:00:25 - já Tereza

Preference

Jak na vás působí to, že vám sice preference rostou, ale rostou i ANO a třeba strany jako ČSSD, STAN, TOP 09, Lidovci, KSČM jsou na pokraji vymizení z PS? To, že rostou preference opozici bývá také časté, ale ANO už je u moci několik let, Babiš čelí jednomu obvinění za druhým a přesto je podle průzkumů jasný favorit. Já to nechápu. Vy jo? Co dělá on tak dobře nebo vy tak špatně? Ukazuje se taky, že vás volí hlavně lidi do 40 let. Nemyslíte, že byste se měli zaměřit i na ty starší? Nebo spoléháte na to, že vaše voličská základna bude stárnout? Nikde ale není dáno, že s věkem nemůžou změnit i stranu, kterou v mládí preferovali. Nebo je vaším cílem být stranou pro mladé? Ti jsou totiž taky důležití, i když je hodně politiků podceňovalo.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.12.2018 10:50:51 - Mgr. et Mgr. Jakub Michálek
My se samozřejmě těšíme z nárustu preferencí, nicméně stále není vyhráno. Naším cílem je v příštím volebním období porazit ANO. Záleží pouze na práci a výsledcích jednotlivých stran, aby přesvědčily své voliče, že si jejich hlasy zaslouží.

Domnívám se, že premiér Babiš selhává v zásadních věcech jako je výstavba silnic, zrychlení výstavby pro dostupnější bydlení, zvyšování platů a produktivity práce, digitalizace a modernizace státu včetně našeho školství či justice anebo důchodová reforma, na kterou se vykašlal. Ani v oblasti boje proti korupci nemá žádné výsledky. Hraje proti nám přesilovku, protože má na své straně obrovský podnikatelský kolos, pobírá 2 miliardy z dotací ročně, o kterých sám rozhoduje, a navíc vlastní média MF DNES a Lidové noviny a časopisy. Vedle toho pak anonymové rozesílají e-maily seniorům o konspiracích proti Babišovi, aby byli lidé dezorientovaní. Máme velký problém, že značná část populace nejen seniorů není schopna odlišit pravdivé a falešné zprávy, rozhoduje se jen podle intuice a emocí a toho samozřejmě spousta politických šmejdů zneužívá, aby získalo moc.

My zase máme demokratickou stranu, která vznikla zdola a nespoléháme se na jednoho muže. My tu chceme demokracii pro nás i pro naše děti. Všichni máme rodiče, babičky, kteří jsou v seniorském věku nebo brzo budou, takže víme, že se o ně budeme muset postarat, to je snad jasné. Ostatně byli jsme první opoziční strana, která podpořila kroky vlády ohledně navýšení důchodů pro seniory. Na druhou stranu je však třeba říci, kde na to vláda vezme, což se dosud nestalo a hrozí nám během 20 let kolaps systému důchodů. Pokud to má fungovat, tak vyšší počet důchodců nemůžeme vyřešit jen tím, že zvýšíme odchod do důchodu, zvýšíme pracujícím daně, nebudeme tolik zvyšovat důchody na úkor státního rozpočtu nebo se zadlužíme. Důchodový systém je mezigenerační problém a na dlouhodobém udržení důchodového systému v průběžném systému by se měly podílet solidárně všechny generace a měli bychom na to využít i úspory ve státních fondech, které jsou dnes nezodpovědně převáděny do státního rozpočtu.

Abychom se o seniory postarali, tak musí být především bohatá naše ekonomika. Proto tak urputně vysvětlujeme, že teď v době přebytků musíme investovat do technologického pokroku, který zefektivní stát i soukromý sektor, a do lidského kapitálu a vzdělávání, kdy pak budou mít lidé i vyšší platy a také občanský sektor bude lépe fungovat. Narozdíl od pana Babiše, který podporuje hlavně vlastní firmu Agrofert, ze které dostal za posledních 6 měsíců podle Evropské komise 100 milionů korun, a také další gigantické firmy spřátelených podnikatelů, kteří žádnou podporu reálně nepotřebují, my chceme svobodné podnikání a prosperitu i pro malé a střední podniky, protože právě díky svobodě podnikání tyto malé firmy přicházejí s inovacemi. A právě nové léky, impantáty, způsoby dopravy za lékařem, komunikace přes sítě, to jsou benefity, které přináší moderní věk pro seniory a my chceme, aby se z nich mohli naplno těžit.

Taky musíme omezit korupci a plýtvání, které zdroje státu odklánějí. A my jsme vznikli zdola, takže nemáme žádné vazby na starou garnituru jako pan Babiš, který kamarádil s Grossem, Langerem a Rittigem. Bez naší iniciativy by poslanci vůbec nerevidovali mimořádný nárůst svých platů o 20 tisíc měsíčně.