JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.12.2018 9:58:06 - Ant.Mal.

Babišovy dotace

Jestli to chápu dobře, tak na Babišovi podvody s dotacemi doplatíme zase my, protože dotace byly státem již Agrofertu proplaceny a dotace z EU tak měly zaplatit to, co dal stát (prý je to běžný postup). Mě přijde i s ohledem na možné problémy nesmysl, aby stát předplácel něco, když nemá záruku, že se mu to vrátí. Nebo Babiš bude muset všechny dotace za poslední půl rok vracet? A jde tedy jen o dotace pro Babiše, nebo smůlu budou mít všichni, kdo o ně požádají? PS: pokud je proplácení pozastaveno už od srpna, proč se o tom dozvídáme až teď? Proč jste to tajila? Přeci jste o tom jako ministryně musela vědět.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.04.2019 19:01:57 - JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.
Dobrý den,
 
otázka existence střetu zájmů premiéra Andreje Babiše je stále v prověřování, takže v tuto chvíli je předčasné cokoliv předvídat.
 
Nicméně Vás ujišťuji, že když se Ministerstvo financí v prosinci rozhodlo, že nebude zasílat Evropské komisi žádosti o platby spojené se skupinou Agrofert, zajistilo tím plynulé platby do České republiky za výdaje ostatních příjemců dotací.
 
Rozhodnutí Ministerstva financí dočasně nežádat o proplácení dotací pro Agrofert Evropskou komisi automaticky neznamená, že dotace pro tuto skupinu budou hrazeny ze státního rozpočtu. Bude záležet také na rozhodnutí řídících orgánů, na tom, jak bude domnělý střet zájmů ze strany EK vyhodnocen a na řadě dalších vlivů, které tuto chvíli nemůžeme předjímat.
 
S úctou
Alena Schillerová