JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.12.2018 9:30:04 - alanit

Platy poslanců a zvýšení životního minima

Dobrý den, paní ministryně chtěl bych se zeptat proč nevadí zvýšení platů už i tak přeplacených poslanců a proč vadí zvýšení životního minima o pár korun pro lidi s nízkými příjmy, kteří nemají možnost sami si příjem zvýšit? Chybí my v tom logika. Státní peníze jsou to i to!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.04.2019 16:11:32 - JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.
Dobrý den,
 
dlouhodobě tvrdím, že platy politiků nesmí růst rychleji nežostatním občanům. A jsem ráda, že se koncem loňského roku podařilo schválit vládní návrh, díky kterému nevystřelily platy ústavních činitelů o nehorázných 20 %, což reálně hrozilo, ale jen o přibližně 9 %, což odpovídá růstu průměrné mzdy v naší zemi.
 
Co se týče životního a existenčního minima, od těchto ukazatelů se odvíjí výše dávek státní sociální podpory. A zvyšovat je za současných ekonomických podmínek by podle nás nemělo žádný smysl. Nebráníme se diskusím o zvýšení částek životního a existenčního minima, ale musí tomu předcházet revize systému sociálních dávek a spotřebního koše, která bude usilovat o to, aby se závislost na pomoci státu nestala životním stylem pro práceschopné lidi.
 
Vše podrobně vysvětlujeme v této tiskové zprávě:https://www.mfcr.cz/cs/aktualne/tiskove-zpravy/2019/zvysovani-existencniho-a-zivotniho-minim-33930
 
S přáním pěkného dne
Alena Schillerová