Mgr. Marek Novák, MBA

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.12.2018 16:51:30 - Janáček P.

Huawei

Je nebo není nebezpečné používat zařízení této značky? A mohlo dosavadní používání třeba ministry apod. nějak ohrozit ČR? Společnost požaduje důkazy. Jsou takové? Pokud někoho nařknu z tak vážné věci, neměl bych proto předložit pádné důkazy? Nebo žijeme v době, kdy můžeme obviňovat kohokoliv z čehokoliv a na něm bude prokázat opak? Děkuji a přeji vám klidné svátky.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.01.2019 10:02:27 - Mgr. Marek Novák, MBA
 Vážený pane Janáčku,v oblasti užívání těchto zařízení (především telefonů) k soukromým účelům tato zařízení závažné riziko neznamenají. Jiná situace je v oblasti státního sektoru a důležitých infrastruktur.Více v metodice NUKIB zde: https://nukib.cz/cs/informacni-servis/aktuality/1320-metodika-k-varovani-ze-dne-17-prosince-2018/. Povinnost úřadu vydat varování již ve fázi podezření na možnost úniku dat a také vzdáleného odpojení celé sítě je zcela legitimní a v tomto ohledu považuji postup úřadu za správný. Veřejnost bohužel informace dostávala v dávkách, což způsobilo nejasnosti a spekulace. S odstupem času věřím, že jste pochopil, že informace bylo nutno zveřejnit a následně řešit. Jako člen bezpečnostního výboru sněmovny mohu potvrdit, že se situací na půdě sněmovny intenzivně zabýváme, právě z pohledu dopadů na bezpečnost našich občanů.
Přeji krásný den.
Marek Novák