ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.01.2019 12:21:32 - Elton

Podpoříte zákaz odlišných porážek z náboženských důvodů?

Jde o tzv. halal nebo kosher porážky bez omráčení, při kterých je zvíře podřezáno zaživa. Domnívate se, že taková praxe je ve 21. století ospravedlnitelná? Zákon musí platit pro všechny občany tohoto státu stejně, protože před zákonem si musejí být všichni rovni bez ohledu na to, jestli jsou křesťané, židé, či muslimové. Nevidím vůbec žádný důvod, proč v České republice takové výjimky poskytovat. Například Island, Lichtenštejnsko, Belgie, Slovinsko, Švédsko, nebo Švýcarsko takové porážky nepovolili. V Holandsku jsou povolovány jen pro lokální potřeby, nikoliv pro vývoz.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.01.2019 18:09:54 - Jaroslav Martinů
Vážený pane,

na základě Vašeho dotazu mi dovolte napsat, že se nepovažuji za odborníka na odlišné porážky, nicméně mohu slíbit, že budu pozorně naslouchat všem argumentům souvisejících s tímto tématem. Musím ale napsat, že přirozeně cítím povinnost, zasadit se o co nejhumánnější formu porážky. S Vaším názorem tedy jednoznačně souhlasím. 

S pozdravem

Jaroslav Martinů