JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.01.2019 14:47:03 - Lívie

Kdy se dočkáme důchodové reformy?

Ono něco zničit nebo zrušit je hrozně jednoduché. I malé dítě dokáže zbořit komín z kostek, i když ho samo nedokáže postavit. Ale ono ještě nemá pořádně ani rozum. Kde jste ho nechali vy, když jste něco zrušili, ale za 5 let jste nepředložili žádné jiné řešení? A to, že z nepoviného stane povinné, jak chce Maláčová, je podle vás řešení? Chápete, že čím dřív bude jasno, tím líp, jak pro stát tak hlavně pro nás občany?! Já jsem v produktivním věku a vy mi znemožňujete se připravit na důchod, protože nejste schopni připravit řádnou reformu a soušaný stav je podle všech (kupodivu panuje shoda jako snad v ničem) neudrržitelný a za pár let na důchody nebude. Už teď důchodci živoří. Jste u moci už dost dlouho, tak se předveďte.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.04.2019 16:23:23 - JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.
Dobrý den,
 
důchodová reforma je prioritou naší vlády. V únoru se poprvé sešel odborný pracovní tým pro důchodovou reformu, který zhodnotí dosavadní návrhy, aktuální situaci a předpokládaný vývoj. Pak by měl předložit návrh řešení, které zachová stávající nároky, definuje standard plošného zabezpečení ve stáří na principu solidarity, posílí princip zásluhovosti a bude motivovat lidi v aktivním věku, aby využívali podporované formy individuálního zajištění na stáří.
 
Gestorem tohoto úkolu z programového prohlášení vlády je nicméně Ministerstvo práce a sociálních věcí. Za svůj rezort ale mohu jednoznačně říci, že jsme připraveni na co nejtěsnější spolupráci.
 
Mějte se hezky.
Alena Schillerová