Leo Luzar

  • Ostrava-Jih
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.01.2019 21:59:34 - Damph

Globální pakty

Ano jistě by někteří poslanci při projednávání Globálního paktu o uprchlících předváděli exhibici, ale jak chcete takový bod projednat než že se o něm bude jednat na půdě PS? Jak jinak zavázat vládu aby svým rozhodnutím nezrazovala zájmy ČR a odmítla jej? Zklamal jste mě, stejně jako většina ostaních poslanců Vaší strany, když jste se stejně zachovali při hlasování v září http://www.psp.cz/sqw/hlasy.sqw o návrhu na odstoupení od paktu když bude legalizovat nelegální migraci - pro to přece nejde nezvednout ruku, no ne? Myslel jsem si že KSČM je hned po SPD druhou parlamentní stranou, která která nás nejvíce hájí před nelegální migrací, ale asi to není pravda. Začínáte měnit názor na migraci?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.01.2019 21:57:08 - Leo Luzar
 Dobrý den, máme tady diskusi o Globálním paktu o migraci (Marakéš) a Globální pakt o uprchlících (OSN) oba se sice nazývají globálním paktem, ale každý je o trochu něčem jiném. KSČM jasně odmítla Marakéšskou deklaraci a Česká republika i pod velkým tlakem ze strany KSČM, Globální pakt o migraci odmítla podepsat.Co se stalo na půdě OSN při projednávání paktu o uprchlících je ostuda české diplomacie a musí si hlavně vláda vyjasnit tok informací mezi vládou a zastoupením ČR v OSN. Zahraniční výbor poslanecké sněmovny se touto otázkou jistě bude zabývat, aby k takovým věcem nedocházelo.Co by na tom změnila dvouhodinová exhibice některých poslanců z povinnosti. Nic! Řešením je si vyjasnit co se stalo a jak tomu zabránit na zahraničním výboru kde tato diskuse patří. Mimo to, takové globální pakty podléhají ratifikaci národními parlamenty, aby byly závazné v právním řádu ČR. A věřte mi KSČM se velmi silně do této případné diskuse o uprchlících zapojí a předloží své řešení založené na Vídeňských úmluvách a povinnostech států účastnících se konfliktů postarat se o lidi tímto konfliktem postižené v rámci území na kterém operují.