ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.02.2019 8:29:48 - JiKo

Benevolence k SŽDC

Je dost těžko pochopitelné, proč jsou na železničních přejezdech NEPROVOZOVANÝCH tratí stále po mnoho roků značky "Stůj, dej přednost v jízdě" když přes tyto přejezdy přejedou DENNĚ stovky a tisíce vozidel po silnici, zatímco po železniční trati přejede v nejlepším případě kvůli přesunu mezi provozovanými tratěmi jen několik lokomotiv za dlouhé roky. A navíc u takovéhoto přejezdu, o kterém místní vědí, že tam nic nejezdí, vybírá policie pokuty, když někdo nezastaví. To je typickým příkladem morální devastace naší společnosti. Takových přejezdů je jistě po republice mnoho, ale mám na mysli neprovozovanou trať ze Smiřic přes Hořiněves do Hněvčevsi v okr. Hradec Králové. Těch přejezdů je na této trati několik. Proč nejsou ty nesmyslně umístěné značky odstraněny? Takové značky mají asi takový smysl a takovou logiku, jako kdyby na rovném úseku silnice bez křižovatky byla náhle STOPKA!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.02.2019 14:13:50 - Dan Ťok
Dobrý den, pokud na této trati stále probíhá nějaký provoz, byť i jen nepravidelně, musí být na přejezdu odpovídající značení. Vybírání pokut na takovém místě jistě může být považováno za zlomyslnost a policii si rozhodně dovedu představit na lepších místech. Na řízení policie však ministerstvo dopravy žádný vliv nemá. Zdraví DŤ