doc. PhDr. Miroslav Grebeníček, CSc.

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.02.2019 19:25:37 - krrissus

Pěkný podvečer pane docente.

Jak mohl poslaneckou sněmovnou projít takový paskvil, kterým jsou církevní restituce. Právě čtu Vaši knihu Ve znamení kříže, která se v polovině minulého měsíce dostala na pulty.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.02.2019 21:54:17 - doc. PhDr. Miroslav Grebeníček, CSc.
 Příslovečné tunelování majetku státu, krajů, obcí, ale i firem a majetku a úspor občanů probíhalo v posledních třech desetiletích vždy v režii pravicových vládních koalic v čele s ODS Václavem Klausem počínaje přes Mirka Topolánka až po Petra Nečase. V řadě případů i s přímou účastí špiček ČSSD, které vyprodávaly do cizích rukou banky a umožnily kupříkladu doprodat a vytunelovat OKD. Mnohamiliardový dar římskokatolické církvi v majetku i finančních prostředcích a určité "úplatky" některým dalším církvím protlačila v roce 2012 Poslaneckou sněmovnou prokorupční vláda vedená předsedou ODS Petrem Nečasem. Horlivě asistovali lidé typu a kvalit Miroslava Kalouska nebo Karolíny Peake. Nečasova vláda sice s hanbou a skandálem rok nato padla, ale sociání demokraté vedení Bohuslavem Sobotkou následně odmítli splnit předvolební slib ČSSD, že nemravné církevní "restituce" přehodnotí a zkrátí. V knize Ve znamení kříže na faktech dokládám, jak k restitučnímu podvodu došlo a jak pažraví byli bez ohledu na biblická přikázání mnozí katoličtí preláti a představitelé církevních řádů. Řekli si nestydatě z valné části o veřejný a státní majatek, o kterém už od dob Josefa II. rozhodoval stát a který římskokatolické církvi z převážné většiny tedy nepatřil. A nestyděli se říci si i o skandální peněžní dar ze státního rozpočtu, tedy z peněz všech občanů, a to v objemu 59 miliard korun. Zdanění tohoto nemravného daru je jen minimálním požadavkem. Bez ohledu na tento dar totiž do církví stále ještě teče penězovod ze státního rozpočtu na platy kněží, na výuku náboženství atd. A jsme dokonce svědky toho, jak při tom všem se majetkuchtivé subjekty římskokatolické církve bez ohledu na to, co dostaly a dostávají, nadále dožadují dalšího majetku a soudí se státem, obcemi i občany.