Prof. MUDr. Rostislav Vyzula, CSc.

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.03.2019 14:17:17 - OtakarT

Pojištění - zbláznili jste se?

Musím být slušný, ale věřte, že jste mě namíchli jako dlouho nikdo. Ano, ODS dělala hodně nepopulární a někdy i hloupé kroky, ale to bylo v době krize. Teď ekonomika šlape, vy rozhazujete za nesmyslné populistické balíčky jako doprava či obědy pro všechny děti zdarma. A pak po pracujících chcete, aby platili zdravotní pojištění za děti a seniory, což je ta největší skupina? To myslíte vážně? Neměl by právě zdravotní pojištění platit stát a třeba dopravu sami lidé? A to jste ještě neřekli, kde vezmete na 10, 20 let na důchody. Přijde mi to, jak kdybyste to schválně neřešili a nechali na jiných. Protože ve vládě jste už 2. volební období!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.03.2019 9:52:24 - Prof. MUDr. Rostislav Vyzula, CSc.
Pokud se týká rozruchu kolem změny plateb zdravotního pojištění, kdy by se stát zbavil platby za státního pojištěnce a nechal by platbu na zaměstnancích, tak s tím jsem od samého začátku nesouhlasil. Neviděl jsem žádnou analýzu a nejsem ekonom, ale jako doktor chápu, že navýšení zdravotního pojištění jen u 4 milionů pracujících, kteří by pokryli i státní pojištěnce je neudržitelné a vedlo by k destabilitě našeho zdravotního systému, který je v současnosti udržitelný a kvalitní. Nemluvím o tom, že je v něm v současnosti málo peněz a tedy změna v naprosto nepředvidatelný systém, který by v době konjuktury finančně stačil, ale v době recese by vedl ke snížení odvodů do zdravotních pojišťoven je u mne nepřijatelný.