Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.03.2019 13:10:32 - lucka675

Proč skoro všichni mlčí?

Dobrý den, je mi jasné, že vstupuji na hodně tenký led, ale musím se zeptat. Proč církev, ale i třeba vy mlčíte k tomu, jak se chovají někteří vysoce postavení představitelé katolické církve, kteří zneužívají děti? Šokující také je, že kardinál Duka na toto téma mlčí nebo ho zlehčuje. Žádná omluva od něj nezazněla. Divíte se, proč je u nás tak málo věřících? Právě proto, jak se církev chová. Kritizoval ji už Hus a jak dopadl. Proč všichni mlčíte? A nemyslíte, že by možná vše vyřešilo, kdyby církev nezakazovalo knězům se ženit a mít vlastní rodiny a normální pohlavní život? Pak by třeba neměli potřebu páchat takové zločiny. Proč když církev hlásá, jak mají muži a ženy rodit děti, dokonce kvůli tomu neuznáváte sňatky homosexuálů, ale sama to svým lidem zakazuje? Tady Šojdrová pomáchá sirotkům, ale kdo pomůže těmto zneužitým dětem? Lucka

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.03.2019 23:38:24 - Mgr. Daniel Herman
Zneužívání dětí je odporný a zavrženíhodný zločin. Jsem rád, že se papež František k této smutné věci staví s takovou otevřeností.Za církev ovšem mluvit nemohu. Již od roku 2005 nejsem jejím mluvčím.