Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.09.2012 19:47:48 - eda rybák

ROP Severozápad rozděluje evropské dotace pro Karlovarský a Ústecký kraj

Dobrý den, mnozí volají po vaší odpovědnosti z důvodu vyšetřováním možné korupce a zneužívání evropských dotací na ROP Severozápad. Co si o tom myslíte? Budete vyvozovat nějakou zodpovědnost? Přeci jen jste hejtmanka, která nese odpovědnost za situaci v kraji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.09.2012 9:20:01 - Jana Vaňhová
Regionální operační program Severozápad rozděluje evropské dotace pro Karlovarský a Ústecký kraj. Je zásadní zdůraznit, že celý systém hodnocení a schvalování projektů vznikal před více než pěti lety na ministerstvu financí a prošel důkladnou kontrolou a schválením ze strany Evropské komise. Podíl stávajících hejtmanů obou krajů na přípravě těchto pravidel je nulová. Není tedy možné dovozovat jakoukoli zodpovědnost moji či Josefa Novotného, hejtmana karlovarského kraje. Padají různá nařčení a obvinění, ale nezapomínejte, že jsme v předvolebním období. Já trvám na tom, že Ústecký kraj čerpal evropské dotace na potřebné projekty (opravy silnic, škol, domova důchodců apod.) zcela v souladu s českou i evropskou legislativou a nedopustil se ničeho protizákonného.