Mgr. Jana Pastuchová

  • ANO 2011
  • Liberecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.03.2019 16:07:08 - Markéta Hrubá

Rodina je základ státu, uvědomujete si to?

Proč, když jsem na rodičovské musím platit sociální pojištění? Stát mi dá almužnou nějakou dávku a z toho mám státu ještě něco platit? A proč, když pracuji na mateřské na částečný úvazek, musím platit plné sociální pojištění, a ne třeba jen poloviční? Proč? A jestli chcete podporovat pracovité lidi, proč plánujete snížit zásluhovost u důchodů? Já nevím, ale přijde mi, že poslední dobou vymýšlíte jednu hloupost za druhou

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.04.2019 19:35:55 - Mgr. Jana Pastuchová
Vážená paní Hrubá,

ano, rodina je základ státu. Naše populace ale stárne a rodí se málo dětí. Česká prorodinná politika, co se týče pomoci v mateřství, je na velice dobré úrovni. Zkuste se podívat, jak to chodí v jiných zemích. Maminky mohou být na rodičovské "dovolené" 4 roky, máme otcovskou "dovolenou" atd. 


Že Vám dá stát almužnu....ta "almužna" činí 220 tisíc korun, tento příspěvek bude dokonce navýšen na 300 tisíc korun. Opravdu Vám to přijde málo? Kromě této "almužny" budete jednou dostávat i starobní důchod. Na něj se někde musí vzít peníze, proto se platí sociální pojištění.


Zkuste se prosím nad tím vším ještě jednou zamyslet.


Děkuji.


S úctou,

JP