prof. MUDr. Věra Adámková, CSc.

  • BPP
  • Hlavní město Praha
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.03.2019 16:11:15 - Markéta Hrubá

Rodina je základ státu, uvědomujete si to?

Proč, když jsem na rodičovské musím platit sociální pojištění? Stát mi dá almužnou nějakou dávku a z toho mám státu ještě něco platit? A proč, když pracuji na mateřské na částečný úvazek, musím platit plné sociální pojištění, a ne třeba jen poloviční? Proč? A jestli chcete podporovat pracovité lidi, proč plánujete snížit zásluhovost u důchodů? Já nevím, ale přijde mi, že poslední dobou vymýšlíte jednu hloupost za druhou

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.03.2019 17:18:16 - prof. MUDr. Věra Adámková, CSc.
 Vážená  paní Hrubá, děkuji za Váš dotaz. Dle  platné legislativy, každému, kdo pobírá plat ( je jedno, zda je na rodičovské  dovolené), jsou sráženy daně v  zákonné výši, tedy i sociální pojištění, které bude sloužit také  pro  výpočet (po letech) nároku na důchod (po splnění zákonem požadovaných dalších požadavků). Jestliže máte  pocit, že Vám bylo  sraženo více než je správné, obraťte se nejprve  na účtárnu, která Vám  mzdu počítala, jistě Vám  vyhoví a  přepočítají Vám srážené daně.  Přeji hezký  den.