Mgr. Martin Kupka

  • ODS
  • ministr dopravy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.04.2019 10:32:22 - spoko_jeny

Vaše vyjádření?

Vážený p. poslanče.
Přečetl jsem si článek z minulého týdne, kde jste kolegy ze zastupitelstva stč. kraje obviněn ze špatného hospodaření na tiskovém oddělení. Nikde ale nevidím vaše vyjádření. Je to snad pravda? Nebo je to jen snaha ANO zakrýt vlastní průšvihy?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.04.2019 9:00:20 - Mgr. Martin Kupka
 Dobrý den,


reagoval jsem na ten hloupý útok v pátek v mailu panu radnímu a všem zastupitelům:  

Vážený pane radní,  

rád bych krátce reagoval na Vaše vyjádření, které vedlo k hloupě skandalizujícímu článku v Parlamentních listech. Chci Vám říci, že naposledy napadal stejné smlouvy ze stejně účelových důvodů někdejší hejtman David Rath.  Rozdíl oproti stávající situaci, se kterou se zoufale snažíte tyto více než 10 let staré smlouvy srovnávat, je v tom, že vše bylo zveřejněno, projednáno na zastupitelstvu. Vše je i po letech veřejně dostupné. Prošlo to i odbornou oponenturou. Nikdo to neskrývá. Naproti tomu vedení kraje, jehož jste členem, se snaží smluvní dokumenty skrývat.  Místo abyste poskytli vyžádané informace, napadáte dávno zveřejněné smlouvy na organizaci Královských průvodů. K tomu je třeba dodat, že v letech 2006 až 2008 se akce stala jednou z nejviditelnějších a hojně navštěvovaných turistických akcí prezentovaných ve světě. Nikdo se jejím prostřednictvím neobohatil a její tradice trvá dodnes. Po nástupu Davida Ratha ji převzala a dál nesou města a mnoho nadšenců. Další smlouvy se nenaplnily a samozřejmě se ani nemohlo ukázat, co všechno měly kraji přinést. Rozhodl jsem se Vám to ale podrobně představit a dovoluji si všechny zájemce pozvat na prezentaci prvních ročníků Královského průvodu i připraveného záměru pro další léta. Prezentace se uskuteční v úterý 16. dubna 2019 v 9.00 hodin na Krajském úřadě Středočeského kraje.  Překvapilo mě, že jste Královský průvod přirovnal k „volebnímu dýchánku ODS“. Urazil jste tím desítky ochotných organizátorů a tisíce účastníků akce, kteří to tak nepochybně necítili. Zcela jistě někteří z nich volili a volí docela jiné politické strany a dost možná i hnutí.  Mezi mnoha jinými věcmi se tehdy na základě výběrového řízení podařilo pořídit věrnou kopii říšské koruny. David Rath na to útočil a spustil neskutečnou očerňovací kampaň, ale záhy na nátlak odborníků začal kraj korunu vystavovat v Galerii Středočeského kraje v Kutné Hoře, ale také při propagačních výstavách o České republice v zahraničí - přesně jak bylo v plánu. Ano, tato kopie říšské koruny přišla kraj na 1 milión korun, ale dnes se jedná o významnou kulturní hodnotu Středočeského kraje.  Překvapuje mě, že se současné vedení kraje uchyluje ke stejným praktikám jako David Rath. Doufám, že tím podobnost s ním končí.  K Vaší výzvě, abych zveřejnil jméno svého spolupracovníka, uvádím, že jsem tak učinil na základě jeho souhlasu už v průběhu týdne. Po dobu svého působení v radě Středočeského kraje jsem spolupracoval s Václavem Smolkou. Na základě skutečně odvedené práce (viz facebooková stránka a web z té doby) mu náležela měsíční odměna do 10 tisíc Kč hrubého. (Vím, že stejně tak jsou připraveni zveřejnit jména svých spolupracovníků Jan Skopeček i Věra Kovářová.)  

S pozdravem

Martin Kupka