Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.05.2019 10:54:20 - Votýpková Věra

Katko

Proč chcete euro tím KSČíM pro moji rodinu padá. Jste nevolitelní

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.05.2019 16:53:54 - Ing. Kateřina Konečná
 Dobrý den,
kategoricky popírám, že podporuji zavedení měny euro v ČR. Jedná se o jednu zmnoha lží, které se vyrojily v rámci volební kampaně. Viz vysvětlení z mého Facebooku - V rámci předvolebního boje koluje po internetu několik fám. Jedna z nich se týka i EURa.

Dovolte mi prosím citovat z programu KSČM na volby do Evropského parlamentu, jehož jsem autorkou: 
Konec debat o vstupu do eurozóny!
Euro je dnes především nástrojem mocných zemí. Zásadně proto odmítáme přijmout euro, pokud nedojde k demokratizaci Evropské centrální banky a další debatě o tom, jak má měnová politika vypadat. Chceme položit důraz na hospodářskou soudržnost, vyrovnávání regionů a trvale udržitelný rozvoj. Do té doby je přijetí eura naprosto nemyslitelné. A to především s ohledem na vysoké riziko ztráty zbylé ekonomické a politické suverenity, která se nedá vyvážit nejistými výhodami pro byznys. Chování tzv. euroskupiny vůči Řecku je nám dostatečnou výstrahou.
Iniciovala jsem také vznik petice, která odmítá zavedení jednotné evropské měny v České republice, viz http://www.nenechmetotak.cz/menu/…/petice-nechceme-euro.html. Pro naprostou jasnost mi dovolte konstatovat, že já, Kateřina Konečná, jsem nikdy nepodporovala a neprosazovala zavedení měny euro v České republice. Na tom se nic nezměnilo. 
Jako europoslankyně jsem navíc vždy hlasovala proto, aby měly členské země EU právo jednotnou měnu odmítnout a opustit.


S pozdravem,

Kateřina Konečná