Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.05.2019 16:26:10 - IJN

Reparace a vyjednávání se SRN

VP Okamuro, máte představu, jak vyjednávat se SRN při splácení českých reparačních nároků? Pokud by příkazní smlouvu SRN od Francie USA VB a RF respektovala a plnila, kolik peněz by bylo na důchody, kolik na energetickou infrastrukturu, kolik na VH, na zničené LESWY kůrovcem, mimochodem největší nárůst KK byl v r. 1993 na Šumavě z Bavorska a jejich nově zřízeného NPBW.

Vážený pane poslanče, pro počátek je vhodné zřízení Reparačního výboru, který se bude velmi důkladně zabývat OTÁZKAMI SPOJENÝCH S REPARACEMI, zjistí se, kolik SRN a komu zaplatila, doloží se i způsoby užití plateb a nakonec se zjistí přes zlatý ekvivalent, kolik nám ještě dluží doplatit.

K tak zásadnímu problému se musí vyjádřit všichni občané ČR, vyjádří své postoje a důvody k vypořádání!!! K této otázce je nutné také vzpomenout události, které vedly ke úpadku ekonomiky ČR po r. 1990, proč se nyní nedaří nastavit legislativní proces ČR, aby byl pro rozvoj ČR přínosem, atd. Zdraví J.Novák

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.05.2019 11:29:54 - Tomio Okamura
S Německem není třeba vyjednávat, má přímou spojenci, uloženou povinnost reparace splatit a Německo nikdy tuto povinnost nepopřelo. Problém je na naší straně,  České vlády opakovaně odmítají reparace žádat. Výše reparací je třeba nově určit a to proto, že původně bylo jejich minimum vyčísleno v korunách z roku 1938 a samozřejmě nebyly vyčísleny všechny škody, způsobené nacistickým Německem. Je třeba přepočítat tehdejší měnu na současnou hodnotu a připočíst úroky za 80 let. Nesmíme zapomenout, že Německý hospodářský zázrak byl placený z našich peněz . Odhad k dnešku je 10 - 15 tisíc miliard korun . Kdyby je po válce zničené a okradené Československo mělo, tak věřme, že bychom dnes měli i o dost vyšší životní úroveň a naopak Německo, by bylo o tyto hodnoty chudší. 
Tohle není třeba, kolik komu Německo zaplatilo je věcí dané země a Německa. Některé země proměnily část reparací za svůj vliv na Německou ekonomiku a politiku. Nás se týkají přesně vymezené částky, které je třeba vyčíslit na dnešní hodnotu. Ideální formou by bylo vytvoření reparačního fondu, kam by z Německa plynuly platby a případně by Německá vláda mohla platit podíly v německých firmách. Jestliže dosud Češi vydělávali na německé důchody a vysoké platy, tak tentokrát bychom z naší práce a peněz co nám dluží, mohli mít prospěch i my. 

To je další téma, které také neopouštíme  - pojmenování zločinů spáchaných během tzv. privatizace.