PaedDr. Alena Gajdůšková

Vždy na Vaší straně!
  • SOCDEM
  • Zlínský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.05.2019 14:46:51 - Franta Kamarád

Daně

Mám na vás věcný dotaz. Proč zvyšujete daně jen u alkoholu a tabáku a ne třeba u sladkých limonád nebo sladkostí? A co ze zvyšování daní budeme mít my, jako prostý lid? Proč třeba nedáte peníze, které získáte lidem na zdravotní péči? Protože vy děláte pravý opak a třeba rušíte příplatky na brýle nebo se snížili příspěvky třeba u zubaře. Za vše si musíte naopak zaplatit. To je přeci neadekvátní.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.05.2019 13:23:02 - PaedDr. Alena Gajdůšková
Ten dotaz by měl směřovat k paní ministryni financí.   Stejně tak otázka na  zrušení příspěvků na brýle na ministra zdravotnictví - oba ANO.    My jako ČSSD jsme šli do vlády s tím, že chceme zavést sektorové, respektive    zvláště bankovní daně. Ty by  většinu lidí žijících  z mezd a platů v naší zemi   určitě netrápily. Dokázali bychom tak udržet v zemi  ty miliardy, které jsou vyváděny nadnárodními bankami do zahraničí.   Další záležitost je  naše podmínka  na zachování míry spoluúčasti pacientů  na hrazení  zdravotní péče. Nechceme její navyšování.   K  tomu, že se tak stalo  podle  návrhu  ministerstva zdravotnictví  v příloze zákona  se budeme věnovat jak v koalici, tak na zdravotním výboru. Na tom jsme se včera ve ýyboru domluvili.