Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.05.2019 10:15:24 - fifaak

Odvolání rady ČT

Tím,že si ČT dělá co chce (nevyvážené,tendenční,manipulativní,neobjektivní,...zpravodajství a politická publicistika) neplní rada ČT své zákonem stanovené povinnosti dohledu,je na čase vymáhat zákon a radu odvolat.Co můžete pro to udělat ?Děkuji za odpověď.Oslanec

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.06.2019 16:14:14 - Radek Rozvoral
Dobrý den a děkuji za otázku. V současné době je to nastaveno tak, že má Česká televize za povinost předkládat Poslanecké sněmovně dvě výroční zprávy a to o činnosti a o hospodaření. Pokud se dvakrát po sobě zpráva neschválí, bude celá Rada ČT odvolána. Ve Sněmovně čekají na projednání výroční zprávy za roky 2016 a 2017, tak uvidíme, jak jejich projednávání dopadne. Jinak hnutí SPD prosazuje, aby podléhala Česká televize kontrole NKÚ a i návrh takového zákona již do Sněmovny předložen byl a bude se o něm jednat. SPD udělá maximum pro to, aby bylo zpravodajství ČT co nejvíce vyvážené a objektivní.
Hezký zbytek dne.