Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.06.2019 15:36:22 - Dana Neubauer

extremismus

Dobrý den,po přečtení Vašeho článku,,Proč tolik nenávisti...,,mne zaujal odstavec,v kterém extremismus popisujete,nezdá se Vám,že jste přesně popsal korán,potažmo islámský extremismus?Kdy se u nás zakáže korán,jako návod pro islámský terorismus?Novoselský.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.06.2019 9:21:50 - Ing. Antonín Seďa
 Přiznám se, že definici extremismu jsem převzal z odborné literatury a ze stanoviska našeho Ministerstva vnitra. tato definice je obecná a tak i některé pasáže z koránu mohou znít extremisticky. Podobně je tomu i u Starého zákona. A rozhodně bych nedával rovnítko mezi koránem a islámským terorismem. Všichni víme, že existují rozličné výklady koránu a ty mohou opravdu nabádat k extremismu. Ale obecně by mělo platit, že je důležité posuzovat skutek. Takže ano, v řadě ismů a ideologiích existují tendence k extremismu či extrémnímu jednání. Proto mimochodem existuje sledování těchto tendencí ve společnosti, například v každoroční zprávě o extremismu v České republice.