Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.06.2019 19:32:44 - tak jo

k odpovědi "Obvinění za hranou zákona"

Nemyslíte, že k popletení pojmů a ztrátě zodpovědnosti dochází u úplně jiných subjektů, než u zcela názorově konzistentní SPD?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.06.2019 10:21:10 - Ing. Antonín Seďa
Souhlasím, že k popletení pojmů a ke ztrátě zodpovědnosti dochází i u jiných subjektů než u SPD. Jedna věc jsou názory, které navenek prezentuje předseda SPD a druhou věcí je reálné jednání a výroky členů a představitelů SPD. A tam je ten problém. Mimochodem, problém mezi programem a poté realitou se stává problémem mnoha českých politických stran. Mohu uvést tři příklady. Tím prvním z minulosti jsou Věci veřejné, které tak dlouho bojovali proti korupci a proti Zavedeným politickým stranám, až skončili jejich vrcholní představitelé před soudem a s ostudou. A práce za nimi ve vládě, no to by jeden zaplakal. Druhým příkladem je politické hnutí ANO 2011, které nemá žádný politický program, je to podnikatelsko - populistická formace, která tu prosazuje levicová témata a tu pravicová. Navenek se tváří, že daně nechce zvyšovat, ale pak daně zvyšuje. A tak bych mohl pokračovat. Opět rozpor mezi realitou a řečmi, přesto má ANO 2011 stále mnoho podporovatelů. A to i teď, když se ukazuje bezbřehost obrovského střetu zájmů pana premiéra a předsedy tohoto hnutí. Třetím příkladem jsou Piráti, kteří se navenek tváří jako ti čistí a noví, přitom řada z nich má za sebou politickou zkušenost z komunálních . A nejnovějším příkladem rozporu mezi principy, bojem proti korupci a mnohoobročnictví je praktická politika Pirátů na magistrátě v Praze.