Ing. Martin Kolovratník

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.07.2019 13:04:10 - sarka b.

ČD

Jejich vlaky mají neustále zpoždění, pokud vám ale spoje při přestupu navazují, jste pak v pěkné rejži. Neměl by být zpoždění vlak aspoň zadarmo? A pak když čekáte třeba hodinu na zpoždění vlak na hlaváku, neměla by tam být aspoň pítka s pitnou vodou nebo dráha nějak zajistit pití? Minimálně jako omluvu? Nebo to chci tak moc? Jefakt, že úroveň všech státních služeb je tristní. Když čekáte třeba v bance, vodu vám nabídnou

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.07.2019 15:23:31 - Ing. Martin Kolovratník
 Dobrý den, Šárko,

děkuji Vám za „železniční“ dotaz. Osobně jsem z Pardubic a do Prahy jezdím téměř každý den. Dobře proto vím, o čem mluvíte. Mohu Vás ubezpečit, že zpoždění mají všichni dopravci, nikoliv pouze ČD. Bohužel to pramení ze dvou důvodů. Prvním z nich je skutečnost, že kapacita nejen na hlavním železničním koridoru je maximálně využita. Pokud se tak na trati stane mimořádná událost, logicky se začnou kumulovat zpoždění. Druhým důvodem jsou probíhající rekonstrukce a modernizace tratě. Česká železnice nepamatuje investice v takovém rozsahu, jako jsme tomu svědky v posledních letech. Snažíme se zvyšovat kapacitu tratí a jejich rychlost. Nicméně ruku v ruce s tím jsou spjaty omezení, kvůli kterým vznikají zpoždění. Chci Vás proto požádat o trpělivost a pochopení. Věřím, že i vy chcete moderní železnici, která bude rychlá, levná a spolehlivá J Zároveň Vám děkuji za zajímavý podnět s pítky. Jako místopředseda Správní rady SŽDC prověřím, zda existuje možnost jejich instalace.