Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.07.2019 9:07:07 - laco

A jak u nás, dáme se cestou logiky?

Ruský prezident V. Putin vydal výnos, kterým zakazuje policii skryté měření rychlosti vozidel. Měření rychlosti má být dopravní značkou zveřejněno a prováděno na místech kritických pro dopravu (silnice u škol, kulturních zařízení, místa s vyšším počtem dopravních nehod a pod.). Dle něj má být účelem měření rychlosti přinutit řidiče k dodržování předepsané rychlosti a to především v místech kritických pro dopravu, nikoli vybírání poplatků do státní kasy. Byť je to v Rusku, neměli bychom se poučit?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.07.2019 14:29:39 - Ing. Antonín Seďa
 V naší zemi jsou dva způsoby, jak měřit rychlost vozidel. Policie ČR může měřit rychlost vozidel kdekoliv a bez upozornění. Městská policie může měřit rychlost vozidel pouze tam, kde ji to Policie ČR umožní. Přiznám se, že dnes nevím, zda je potřebné pro měření rychlosti mít i dopravní značení. Takto jsme to prosdili v minulosti do zákonu a tím důvodem bylo, že měští strážníci byli zřízeni pro dodržování obecně závazných vyhášek a nikoliv k vybírání pokut za rychlost. Přesto jsem přesvědčen, že i ve městech je třeba dodržovat rychlost vozidel, takže problém s tím, že rychlost vozedel ve městě měří i městská policie nevidím. Pro dodržovábí pravidel silničního provozu je důležitá nejen prevence, ale i  jejich vymahatelnost.