Jaroslav Doubrava

  • S.cz
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.09.2012 11:25:50 - karamelka

odpověď na dotaz

Četla jsem vaši kritiku Schwarzenberga, kdy jste se zastal Nečase. Co ale říkáte nato, že před čtyřmi lety Petr Nečas jako ministr Topolánkova kabinetu podpořil prohlášení na podporu Tibetu, ve kterém česká vláda apelovala na Čínu, aby problematickou „situaci v Tibetu řešila dialogem, ke kterému je žádoucí přizvat i Jeho Svatost Dalajlámu“? Nepřijde vám tak jeho současné chování populistické? Za chvíli budou volby a nebylo by to první prohlášení, ve kterém by se ODS a TOP 09 stavěli proti sobě, například v současné situaci s otavou metylalkoholu je již slyšet kritika ODS na stranu ministra Hegra… A jak se vy stavíte k otázce samostatnosti Tibetu a utlačování Tibeťanů Čínou?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.09.2012 8:01:02 - Jaroslav Doubrava
Vážená paní XY, především bych Vás chtěl ujistit, že ten vulgární výraz , že Schwarzenberg vy….s národem jsem nepoužil. Vznikl zřejmě přeslechem v hlučném prostředí, ve kterém jsem své vyjádření poskytoval. Ale k dotazu. Víte, že jsem jsem ostrým kritikem činnosti Nečase a jeho vlády. To ovšem neznamená, že bych musel kritizovat i správný krok. Víte, byl jsem přímým účastníkem jednání o velmi vysoké investici Číny u nás a také jejich reakce po té, kdy se dozvěděli o tom že Žantovský přijal za přítomnosti Schwarzenberga Dalajlámu. V hospodářské situaci „naší“ republiky je každá taková ztráta zvlášť citelná. Nemyslím si, že vyjádření Nečase bylo motivováno volbami. Alespoň bych tomu chtěl věřit. Snad si konečně uvědomil, že by se měl také starat o to, jak zajistit příjmy do státní kasy.

Pokud jde o můj vztah k Tibetu. Souhlasím s tím, že Tibet je součástí Číny. Stále vzpomínám na svůj rozhovor s Jiřím Dienstbirem,který již, žel, zemřel. Řekl mi tehdy „Jaroslave, kdyby nebylo Číny,nebylo by dnes již ani Tibetu. Nikdy by si tam nemohli dovolit takové investice a takový život“. Myslím si, že známé nepokoje tam byly a obávám se, že v budoucnu i budou, vyvolány z venku. Asi bych se i trefil kým. Já s Jiřím plně souhlasím. Přeji Vám příjemné dny. Jaroslav Doubrava