PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.10.2019 12:59:27 - Kozmo

Bude ČR kupovat kus mořského pobřeží?

Vážený pane doktore, jak bylo uvedeno v informacích v mediích budeme kupovat 12 vrtulníků z USA, z uvedeného počtu 12, je 8 ks s označením UH - 1Y Venom, které byly vyvinuty a vyrobeny speciálně pro námořní pěchotu. Proto také moje otázka.,Vy jako politik víte nebo se domníváte, že pro využití této specializace vznikne v AČR námořní pěchota? Jistě se Vám zdá otázka zábavná, ale jinak si tento nákup nedokáži vysvětlit.Děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.10.2019 13:16:10 - PhDr. Josef Skála, CSc.

Předně se musím omluvit za zpožděnou odpověď. Kdysi jsme mívali námořní flotilu. Civilní sice, ale velice důstojnou a rentabilní. Skončila v jednom z "megatunelů",  jehož beneficienti se nám dodnes posmívají s golfovou holí v ruce. S tou námořní pěchotou je to parádní černý humor. "Naši" kolaborantští hochštapleři by však jistě dali dohromady i tuhle frašku, dostat to rozkazem od těch, komu čtou z pysku. Pokud jde o ty obludně předražené vrtulníky, které se k obraně naší země hodí asi jako parník na Sněžce, zasvěceně se k nim vyjádřil plukovník Štefec. Ta sklapovačka nás bude stát ještě mnohem, než kolik dělá samotná nákupní cena. Plukovník tu kauzu zařadil do širšího kontextu. Jiných skandálních kousků, padajících na hrb dnešní "omezené suverenity" v dané sféře. Vřele doporučuji.