Ing. Martin Kolovratník

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.10.2019 14:12:01 - spyko

Minim.mzda

Nemyslím si ,že je vysoká,musí být taková,aby se za ni člověk uživil,za 30let přešlapujeme pořád na jednom místě a to ještě díky ANO,jinak bychom dnes na tom byli mnohem hůř,podnikatel který nemůže zaplatit lidem minim.mzdu nemá na trhu co dělat-nebo se má živit sám,system bez minim.mzdy ,je systém banánové republiky,menegement už se dnes přibližuje aspoň průměru EU,výkon ekonomiky taky,pracovat za pakatel?,to nemyslíte vážně,proč tedy je průměr ve stát.sféře vyšší než v soukromé?,nejde vše tak rychle-ani minim.mzdu nemusíme rychlostí přehánět,v 3%nezaměstnanosti nezvedat social dávky-snížit odvody ze mzdy,vymáhat daně z velkých a nadnárodních podniků,nejen ze zaměstnanců a osvč,zrušit vyjímky v dani.,nezvedat platy úředníků na ukor těch co odvádějí daně-šetřit a produkovat,nerozhazovat-viz Maláčová,vědět kde a do čeho peníze jdou viz.politické neziskovky,v zdravotnich a social.neziskovkách pracují za minimum-to je na hlavu,dalšího je moc-zamyslete se a pokračujte s selským rozumem!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.12.2019 9:14:31 - Ing. Martin Kolovratník

Krásný den,

omlouvám se za prodlevu v odpovědi. Snažím se nešidit ani komunikaci na sítích, i když to má samozřejmě hodně nízkou prioritu oproti mé každodenní práci. O minimální mzdě jsem psal nedávno na svém facebookovém profilu ZDE, takže odpovím stručně, abych se neopakoval.

Souhlasím se zvyšováním minimální mzdy a myslím si, že je to správný krok. Na druhou stranu musíme ke zvyšováním přistupovat velmi opatrně a každý krok důsledně zvážit. Ačkoliv chceme pomoci nejméně vydělávajícím zaměstnancům, paradoxně jim zvyšováním můžeme uškodit. Ekonomice se v současnosti daří a firmy si to proto mohou dovolit. Na druhou stranu ekonomické zákonitosti jsou jasné – nebude tomu tak donekonečna. Jakmile tato situace nastane, firmy začnou šetřit a omezovat své náklady. První na řadě tak budou nejméně potřební zaměstnanci, kteří pracují právě za zmiňovanou minimální mzdu. Jsem navíc přesvědčený, že pokud chceme, aby české firmy zůstaly konkurenceschopné, musí investovat do svého rozvoje, ať už se bavíme o robotizaci nebo automatizaci práce. Závěrem chci ještě dodat, že nesmíme zapomínat ani na skutečnost, že jakmile firmy začnou tyto zaměstnance propouštět, zákonitě skončí na úřadech práce a potažmo na sociálních dávkách, které nakonec zaplatíme my všichni. Osobně bych tyto finance raději použil například na výstavbu nových silnic, dálnic nebo železnic a určitě najdeme jiné vhodnější využití.