Mgr. Soňa Marková

  • KSČM
  • Náchod
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

31.01.2011 18:20:07 - ivo

Elektronické zdravotnictví a společnost IZIP

Dobrý den paní poslankyně, co si myslíte o IZIPU? Je to dobrý nápad, nebo kocourkovský nesmysl?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.02.2011 16:28:27 - Mgr. Soňa Marková
 Projekt IZIP vznikl před deseti lety a je od samého počátku provázen problémem svého financování. Do prakticky soukromého projektu (za kterým stál tehdejší poslanec za ODS Cabrnoch)  byly vkládány milióny peněz VZP
(tedy z veřejného zdravotního pojištění). Nyní se požaduje, aby si VZP odkoupila majoritní podíl této společnosti a tím konečně začal být plněn hlavní cíl celého projektu, tedy elektronická zdravotní knížka.
Elektronické zdravotnictví, pokud jsou do něj zapojeni pacienti, lékaři a  zdravotnická zařízení, při zajištění bezpečnosti citlivých dat, je samozřejmě přínosné. Ovšem tak, jak to bylo nastaveno společností IZIP, to rozhodně nefungovalo, nefunguje a fungovat nemůže. Svoji odpovědnost by  měli rozhodně přijmout všichni, kteří umožnili, aby veřejné finanční prostředky skončili bez užitku pro pacienty v soukromých kapsách. O to zástupci KSČM ve SR i DR VZP vždy usilovali.