Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.12.2019 10:20:24 - Anče Kuba tajnej

Divadlo pro lidi

Dobrý den. Dnes jsem četl článek s příznačným názvem "Chtěli pomáhat migrantům jako samaritáni. Skončili u soudu jako pašeráci". Bylo to zkrátka o těch, co jako u libyjských břehů "zachraňují" migranty, ale nevozí je na nejbližší pevninu, ale pašují do Evropy. Teď se dostali před soud a hrozí jim vězení. Člověk by si mohl říct, že je to první vlaštovka a že se v tom trestání pašeráků bude pokračovat dál. Ale opak je pravdou. Např. nedávno soud osvobodil z pašování kapitánku pašerácké lodi Sea-Watch 3 Carolu Racketeovou, která je v EU velebena ultralevicovými Zelenými či promigračními sociálními demokraty. Já začínám mít takový pocit, že vy europoslanci si tam hrajete takovou hru, kdy jedna skupina chce imigraci, druhá skupina nechce imigraci a každý si na tom svém hřejete polívčičku. Ve skutečnosti žádné podstatné opatření proti nelegální migraci jako celek neděláte, pouze se štěká a karavana jede dál. Nedomníváte se, že jednoho dne Vám jako rozumnému člověkovi přestanou lidi věřit?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.12.2019 10:56:21 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den,souhlasím s tím, že pašeráctví a napomáhání pašerákům by se mělo trestat a nedostatečná vymahatelnost práva je problém. Kontrola hranic ale spadá především do pravomocí národních států. Vina za pochybení tedy jde především na hlavu jednotlivých států EU, nikoli EU jako celku. Nemyslím si, že EU nemá zájem tento problém řešit. Naopak např. díky dohodě s Tureckem z března 2016 se podařilo snížit počet příchozích lidí do Řecka na naprosté minimum.  Nikdo rozumný nemůže mít zájem na nekontrolované migraci. S pozdravemTomáš Zdechovský