MUDr. Ivan David, CSc.

  • SPD
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.01.2020 11:06:37 - Gabreta

Význam evropské paměti

Dobrý den. Můžete informovat o tom jak jste hlasoval ve věci usnesení EP "Význam evropské paměti pro budoucnost Evropy" a proč právě tak?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

31.03.2020 16:01:05 - MUDr. Ivan David, CSc.
 Moje odpověď na tuto otázku má smysl jen tehdy, pokud tazatel ví, na co se ptá, v tomto případě to znamená, že návrh rezoluce četl a chápe její smysl. To opět znamená, že chápe rozdíl mezi konstatováním, které může být blbé, ale nikoho nenutí, aby nějak konal, nebo může jít o výzvu někoho k něčemu, například výzvu členským státům, aby konaly (mohou a nemusí), nebo výzvu Evropské komisi, aby konala, což je jistě předem domluvené a bude konat ochotně a ráda, neboť sama mohla tuto objednávku iniciovat. Pak hrozí, že vysledkem bude přímo vykonatelné rozhodnutí, které členské státy zavazuje.  Paní Konečná z KSČM zahájila kampaň, že poslanci za SPD souhlasili s tím,m že Sovětský svaz se aktivně podílel na rozpoutání války. Paní Konečná hlasovala proti zejména proto, že rezoluce odsuzovala totalitní režimy včetně komunistického. Její hlasování znamená, že odmítá odsoudit totalitní režimy a odmítá odsoudit popírání holokaustu. Já jsem naopak hlasoval pro rezoluci, protože odsuzuji totalitní režimy včetně toho, který nastoluje Evropká unie a rozhodně odsuzuji popírání holokaustu včetně toho, který byl uplatňován proti slovanským národům. Pokud toto někdo nechápe, nenesu odpovědnost za nedostatečnost jeho inteligence a/nebo vzdělání.