Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.02.2020 11:30:29 - kapsicin

Náplň práce místopředsedy sněmovny.

Dobrý den. Jaká byla Vaše činnost jako místopředsedy sněmovny v loňském roce ? Co konkrétně jste v této funkci dělal pro blaho občanů ČR ? M.O.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.02.2020 12:54:15 - Tomio Okamura
Dobrý den, hlavní část mé práce, tedy práce poslance je hledání závažných problémů ať už občanů nebo institucí či státní správy nebo obcí, navrhovat a připravovat zákonná řešení. Poslanec je v prvé řadě zástupce občana a zákonodárce. Jako místopředseda mám spoustu formálních prací od řízení Sněmovny až po účast na formálních veřejných a neveřejných aktech a setkáních, faktem ovšem je, že Vaše představa funkce místopředsedy je trochu jiná, je to pouze svého druhu organizační a reprezentativní funkce v rámci Sněmovny a primárně neslouží občanům, ale svým kolegům poslancům, byť samozřejmě tato funkce mi pomáhá v mnohém při hledání spolupráce nad řešeními, která jsou přínos pro občany. Z těch posledních návrhů, za kterými stojím i já osobně je např. návrh minimálního důchodu, pro ty, kdo mají odpracovaná léta. Připravili jsme návrh na zrušení soukromých exekutorů, návrh na zřízení center právní pomoci, která by občanům v nouzi zdarma nebo na dluh poskytovala kvalifikovanou právní pomoc, mj. také vládní návrh na paušální daň je naše myšlenka, kterou od nás převzal pan premiér.
V neposlední řadě denně řešíme také přímo konkrétní problémy občanů, kteří se na nás obracejí s často neuvěřitelnými případy, např. oběti justiční či jiné nespravedlnosti.