Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.02.2020 23:56:01 - Parrot

Rozsudek Strasbourgského soudu z 13.2.2020

Jak hodnotíte rozsudek vítězné žaloby Španělska o právu vyhostit nelegalní migranty okamžitě a bez dalších diskusí.Já to považuji za velký průlom.
Jiří Hečko

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.02.2020 13:34:30 - Tomio Okamura
Dobrý den, pro pořádek je třeba říct, že v první fázi sekce Evropského soudu pro lidská práva v roce 2017 konstatovala, že Španělsko se vytlačením skupin násilně slézajících ploty v Mellile a Ceutě dopouští ,,hromadného vyhoštění'', což je v rozporu s článkem 4 dodatkového protokolu. Teprve poté, co se vláda Španělska obrátila na tzv. velký senát, bylo nakonec rozhodnuto v souladu se zdravým rozumem, tedy, že ten, kdo násilím překoná hranici a současně nevyužije legální možnosti žádat o azyl, může být ihned vyhoštěn. Je k zamyšlení, že to, co nám připadne samozřejmé, tedy právo vyhostit ty, kdo nelegálně vstoupí na jeho území není současnému vedení Evropy a Evropskému soudu až tak samozřejmé a trvalo zhruba 3 roky, než zjistili to, co je každému jasné.