Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.03.2020 20:23:05 - laco

Stát NATO podporuje islámské teroristy

Bezpečnostní analytik Jaromír Novotný: " Turecko v podstatě chrání odnože Al-Káidy v Sýrii, to znamená islámské teroristy." Jak Vy hodnotíte skutečnost, že jeden z významných států NATO chrání (vojensky a logisticky podporuje) islámské teroristy na území Blízkého východu.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.03.2020 7:22:36 - Ing. Antonín Seďa
 Vyjádření pana Novotného beru spíše jako jeho názor, než ověřenou informaci. Situace v Sýrii od samého počátku občanské války byla a je komplikovaná a je velmi těžké se orientovat, kdo je či není terorista. Již jsem kdysi psal, že i USA a mezinárodní společenství podporovalo opoziční síly vůči prezidentu Asadovi a jeho armádě. Poté nepřehledné situace využil Islámský stát, který chtěl vytvořit chálífát na části území. Jak mezinárodní společenství, tak Turecko, Kurdové a RF zahájily vojenské akce proti ISIL. IS byl poražen, nicméně rozličné bojůvky stále operují a bojují proti prezidentu Asadovi. A tyto bojůvky podporuje Turecko, tak jako jiné státy podporují bojůvky jiné. Souhlasím, že existuje problém se zahraniční politikou Turecka, jako členského státu Aliance. A to nejen ve vztahu k Sýrii či Kurdům, ale také v souvislosti s migrační politikou vůči EU. Je nutno si uvědomit, že na tureckém seznamu teroristických organizací se vyskytuje i KSP, přičemž tato strana v mezinárodním měřítku se za teroristy nepovažuje. tento příklad uvádím pouze k dokreslení velmi složité a bezpečnostně komplikované situace.